Ako želite djeci pokazati kako izgleda pustinja ne morate ići do sjeverne Afrike. Hrvatska ima rezervat Đurđevački pijesci, koju popularno zovu Saharom. Da bi ugođaj pustinje bio potpun, ondje je otvoren mini zoološki vrt Hrvatska Sahara u kojem se mogu razgledati deve. Zanimljivo je da su prilikom arheoloških iskapanja pronađene kosti deva kojima su  Turci ovim krajevima prenosili terete, ali današnje deve nisu njihovi potomci. Nabavili su ih u Njemačkoj, i prava su turistička atrakcija. Posjet zoološkom vrtu u Đurđevcu naplaćuje se 3,40 eura za odrasle i dva eura za djecu.

Nakon obiteljskog izleta i druženja, cijela obitelj zaslužuje predah i slasne domaće specijalitete    koje nudi naša pizzeria Chello, koja je poznata po toploj obiteljskoj atmosferi, finoj i domaćoj klopi, a vaši klinci mogu uživati u igraonici, koja je opremljena didaktičkim igračkama. Igraonicu smo osmislili kao dječju sobu u kojoj klinci kreiraju svoje igre, druže se i stvaraju nova prijateljstva. Za one najmlađe, pripremili smo i izvrsno opremljen kutak za prematanje beba. Čim dođe proljeće, otvaramo i naše prekrasne zelene terase, gdje u debelom hladu možete uživati u našim domaćim specijalitetima. 

Mnogo je tu skupljenih starina iz starih slavonskih kuća, a naše ljubazno osoblje i raskošna jela, osvojit će vas na prvu. Tako u našem ugodno uređenom ambijentu možete razgledati stare hrvatske nošnje, parne pegle, mlinac za kavu, izvezene kuhinjske krpe, oslikane tanjuriće, stolnjake, koji se generacijama prenose u našoj obitelji.

Pitate se koje slasne domaće specijalitete za „prste polizati“ možete pojesti kod nas u Španskom? Uz jedinstvene i revolucionare pizze poput „doomsdaya“ i „deep disha“ iz majstorskih ruku našeg „chella“  Darijana Katalinića, tu su i sporo pečena teletina odležana u maslacu s krumpirom i povrćem. Piletina s mlincima i pancetom, junetina u muškatnom oraščiću, uz koju se odlučno sljubljuju domaći njoki ili palenta. Za ova domaća jela i prekrasnu, jedinstvenu atmosferu prožetu tradicionalnim memorabilijama, zaslužna je pak naša „chellica“, Glorija Katalinić.

Upravo zbog ovih tradicionalnih slasnih recepata, naš dan započinje otprilike ovako: odlazak na plac, razgovor i pretresanje aktualnih tema s našim dugogodišnjim, predivnim „kumicama“, biranje svježe salate i ostalih svježih i domaćih namirnica potrebnih za naš jelovnik, zatim odlazimo u restoran i kreće spravljanje naših slasnih jela. Uz nabavu svježeg voća i povrća, za naše goste biramo i najfinije hrvatske sireve poput istarskih i paških, a kulen i ostale suhomesnate proizvode biramo od provjerenih partnera kao što je Igomat i najbolji domaći OPG-ovi.

Uz svako jelo naši će vam konobari preporučiti  najbolje vino iz naše bogate vinske karte, koje se odlično sljubljuje s jelom koje ste naručili, a ukoliko niste ljubitelj vina nego ste prekaljeni pivopija i za vas imamo najveći izbor „craftica„ u gradu.