Deep dish pizza je tip pizze koja potječe iz Chicaga, a glavna karakteristika ove vrste pizze je visoki rub od tijesta koji okružuje sve sastojke. Debljina tijesta obično varira, ali može biti prilično gusta i hrskava. Umak od rajčice se obično nalazi na vrhu sira i drugih nadjeva. Osim toga, deep dish pizza često sadrži slojeve sira, povrća, mesa i drugih sastojaka, pa može biti prilično obilan obrok.

Ova vrsta pizze često zahtijeva duže vrijeme pečenja u posebnim, dubokim tavama ili limovima za pečenje. Kada se pizza završi, obično se servira u obliku visoke pizze s bogatim nadjevom. Deep dish pizza je popularna u Chicagu i okolici te se često smatra jednim od prepoznatljivih jela tog područja, a na vrlo zanimljiv način stigla je u Hrvatsku.

Deep dish pizza_1

Prva deep dish pizza u Hrvatskoj nastala je upravo kod nas, zahvaljujući našem susjedu, Amerikancu iz Chicaga.

Nakon razgovora iz kojeg je saznao kako smo vlasnici pizzerije, predložio nam je da pokušamo napraviti deep dish pizzu. Mi smo njegov savjet poslušali te je nakon toga jedan dan donio sve potrebne sastojke koje smo smiksali ubacili u peć i čekali da vidimo što ćemo dobiti.

Rezultat je bio fantastičan te smo odmah odlučili deep dish pizzu uvrstiti u našu ponudu. Naravno, prilagodili smo sastojke, kao i sam proces pripreme te danas kod nas možete kušati nekoliko varijanti ove debele pizze koja se u isto vrijeme peče i kuha pod folijom.

Deep dish pizza_2

Kod nas danas možete kušati nekoliko varijanti deep dish pizza, ali prije nego što se odlučite kušati ih poslušajte naš savjet – Povedite pojačanje, jer depp dish pizzu sigurno nećete uspjeti pojesti sami!