Posjetili smo tvrtku „Aura proizvodi“ i ondje obavili nabavku „cuge“ za našu Pizzeriju Chello.

Ljepote Istre opjevane su već nebrojeno puta. Predivna obala u kombinaciji s jednako predivnom unutrašnjosti tvore nešto zaista posebno. Uz bok prirodnim ljepotama ide i ljudska dobrota Istrijanki i Istrijana, koji se trude na najbolji mogući način ugostiti svakoga tko posjeti ovu predivnu regiji.

Kako ovo ne bi bilo samo pusto slovo na papiru, napisat ćemo nešto o našem posjetu Istri, odnosno u ovom slučaju destileriji „Aura“ koja se može pronaći u Buzinu.

Tvrtka „Aura proizvodi“  bavi se proizvodnjom ekskluzivnih tradicionalnih proizvoda kao što su rakije i džemovi te ostali autohtoni proizvodi od samoniklog ljekovitog bilja te divljeg voća ubranog u ekološki čistom okolišu na obroncima Ćićarije daleko od cesta i naseljenih mjesta. Od početne proizvodnje za vlastite potrebe razvili su se u obiteljsku tvrtku koja prvenstveno vodi računa o kvaliteti svojih proizvoda, koje obrađuju na tradicionalan način, bez ikakvih konzervansa i umjetnih sastojaka.

U njihovoj proizvodnji mogu se naći zanimljive delicije, od džemova koji se rade od maslačka, kupine, maline, borovnice, smokve, šljive i drijena do rakija koje odležavaju do tri godine, pola godine na maceraciji, nakon toga se talože te pretaču kroz sljedeće dvije i pol godine i do šest puta kako bi se na prirodan način izgubio talog. Baza svih rakija je domaća kuhana rakija od dropa, kruške ili jabuke. Uz tradicionalnu bisku, medicu, teranino proizvode rakije od kadulje, drijena, rogača, masline i badema, divlje kruške, divlje jabuke, latica ruže, šipka, divljeg voća, peperminta, šljive, suhe smokve te travaricu, medimelu, gorki pelinkovac, rakiju biancu i moscato.

Neizostavna je Biska extra, koju proizvodie jedini na tržištu, proizvedena je od pomno biranih listova bijele imele ubrane isključivo sa stabla jabuke pola godine namakanih u rakiji komovici., te barikna rakija Millefrutti barrique – destilat polugodišnje maceriranog divljeg voća, dva puta destiliran te odležan tri godine u bariknim bačvama.

Posebno mjesto u njihovoj proizvodnji zauzima Gin Karbun spravljen od žitnog destilata, borovice te 20 začina. Gin Karbun prolazi filtraciju kroz aktivni ugljen te ga nudi kao važnu komponentu kod posluživanja. Inspiriran je snagom posljednjih karbunara s Ćićarije, područja na kojemu rastu isključivo prirodni sastojci ključni za nastanak Gin Karbuna.

Njihovi proizvodi mogu se pronaći u boljim vinotekama diljem Hrvatske, trgovinama delicija, renomiranim hotelskim kućama, vrhunskim restoranima te zračnim lukama, uz to imamo svoje trgovine u Istri, Rijeci, Splitu i još ponekim mjestima.

Auru smo posjetili kako bi obavili nabavku proizvoda kojima ćemo obogatiti ponudu naše Pizzerije Chello, a na kraju smo ondje proveli predivan dan, gdje su nas naši domaćini vrhunski ugostili, proveli kroz njihove proizvode i pomogli nam odabrati ono što najbolje odgovara našim potrebama.

Dakle, ako se zateknete u Istri, jedna od trgovina „Aura proizvodi“ nešto je što jednostavno morate obići.